Uploaded image for project: 'OpenAM'
  1. OpenAM
  2. OPENAM-10267

arg=newsession failing to load profile after logging in with new user

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Open
    • Priority: Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 14.0.0, 14.0.0-M9
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: authentication, XUI
    • Labels:
    • Rank:
      1|hzsonz:

      Description

      Steps to reproduce:

      1) Login via XUI as any user
      2) Open new tab and load : /openam/XUI/#login/&arg=newsession or /openam/UI/Login?arg=newsession
      3) Login using a different user than was used at step 1
      Expected results:
      Per https://ea.forgerock.com/docs/openam/doc/bootstrap/authentication-guide/index.html#authn-from-browser-parameters

      arg=newsession
      Request that OpenAM end the user's current session and start a new session.

      So it is expected that the user should experience the same thing that they would have if they had manually logged out of the first session and then logged in with a different user.

      Actual results:
      Prompted to login using dialog (surprising and different than normal login presentation), and after logging in with the different user within the dialog the XUI fails to load the profile page. Looking at the XUI network requests, I see that the browser is attempting to GET the previously-logged-in user after the new user session is established. This request fails and so leaves the XUI in a broken state.

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            julian.kigwana@forgerock.com Julian Kigwana [X] (Inactive)
            Reporter:
            jake.feasel Jake Feasel
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated: