Uploaded image for project: 'OpenAM'
  1. OpenAM
  2. OPENAM-16924

UMA setup inaccurately documented

    XMLWordPrintable

    Details

    • Rank:
      1|i02h2k:
    • No
    • No
    • No (add reasons in the comment)

      Description

      Bug description

      UMA setup is not documented accurately. Docs tell to configure UMA stores on AM instance level instead of server defaults

      How to reproduce the issue

      1. Follow the steps documented in https://backstage.forgerock.com/docs/am/7/uma-guide/uma-set-up-procedures.html#uma-set-up-procedures ONE BY ONE
      Expected behaviour
      OAuth2 clients and UMA provider need to be configured in the same realm.
      
      AM instance specific configuration should be avoided unless really needed, e.g. to specify a different Bind-DN/password. All other configurations should be done via server-defaults so the settings apply to all AM instances in the deployment sharing the same configuration.
      
      Current behaviour
      Docs tell to create UMA provider in arbitrary realm 
      'Go to Realms > Realm Name > Services, and add an UMA Provider service'
      but tell to create OAuth2 clients in root realm.
      'In the top level realm, select Applications > OAuth 2.0. '
      
      
      
      AM instance specific configuration of UMA is proposed.
      

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              cristina.herraz Cristina Herraz [X] (Inactive)
              bthalmayr Bernhard Thalmayr
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: